Acht stadionverboden voor fans MVV


Acht fans van MVV hebben een stadionverbod gekregen. Zeven van hen is een straf opgelegd nadat bij de thuiswedstrijd tegen Veendam een politieagent belaagd werd. Eén supporter wordt van de tribunes geweerd omdat hij tijdens het uitduel in Dordrecht een eigen steward een kopstoot gaf.

Voetbal
Van onze verslaggever


Drie van de zeven heethoofden die over de schreef gingen na het duel tegen Veendam krijgen een lokaal stadionverbod. Dat houdt in dat ze zich een aantal weken niet in De Geusselt mogen vertonen. De andere vier hebben ook een lokaal verbod, maar hen hangt wellicht ook een landelijke straf boven het hoofd. MVV heeft het kwartet gemeld bij de KNVB, die in deze een besluit moet nemen. Als de bond de straf doorzet, mogen de vier geruime tijd geen enkele stadion in Nederland in, vermoedelijk voor een periode van één tot twee jaar. De man die in Dordrecht de kopstoot gaf, een bestuurslid van de supportersclub van MVV, heeft in eerste instantie een lokaal verbod gekregen. Mogelijk krijgt ook hij een landelijke straf.


Een speciale commissie binnen MVV heeft de stadionverboden voorgedragen. De Maastrichtse club is er alles aan gelegen om de rotte appels onder de aanhang te verwijderen. MVV komt al geruime tijd in het nieuws door agressieve fans en ligt bij de KNVB onder het vergrootglas. De club heeft nog altijd een voorwaardelijke straf in Zeist en kan bij nieuwe ongeregeldheden evenals vorig seizoen veroordeeld worden tot een wedstrijd zonder publiek.

 

1