Bestuurslid fanclub MVV geeft steward kopstoot


Een bestuurslid van de officiële supportersvereniging van MVV heeft de nacht van vrijdag op zaterdag in de cel doorgebracht nadat hij een eigen steward een kopstoot zou hebben gegeven tijdens het duel FC Dordrecht-MVV. Het slachtoffer heeft onmiddellijk aangifte gedaan. De 37-jarige steward werd na afloop van de wedstrijd door de politie naar Maastricht gebracht, waar hij kort in het ziekenhuis onderzocht werd.

Voetbal
Van onze verslaggever


De 38-jarige verdachte organiseerde al jaren de busreizen van MVV-fans naar uitwedstrijden. Volgens Gijsbert van Heyst, penningmeester van de supportersclub, ging een ‘interne ruzie’ aan de kopstoot vooraf. Hij kondigde aan dat zijn collega-bestuurder zo snel mogelijk geroyeerd zal worden. „Dit is schandalig, absoluut niet goed te praten. Een zwarte dag voor onze vereniging. Het was niet het eerste incident rond die man, we hadden hem al een paar keer gewaarschuwd. Misschien zijn we hierin wel te laks geweest.”
De organisator van de busreizen hangt behalve een zaak bij justitie mogelijk ook een stadionverbod boven het hoofd. De kopstoot was het zoveelste incident rond de Maastrichtse aanhang. Twee weken geleden, na de thuiswedstrijd tegen Veendam, werd een politieagent belaagd door tientallen fans nadat hij iemand van de hekken had gehaald. MVV plaatste daarna platen tegen de afrastering in een hoek van het stadion. Vorig seizoen kreeg de club een zware straf opgelegd (wedstrijd zonder publiek en 10.000 euro boete) na tumult rond de thuiswedstrijd tegen RKC.

 

1