art7879mvvajax.gif (153389 bytes)

MAASTRICHT - Een week nadat de fans van FC Utrecht slaags raakten met supporters van MVV zijn zaterdagavond ook verschillende bewonderaars van Ajax slaags geraakt met de fanatieke aanhang van de Maastrichtse club. De ongeregeldheden begonnen reeds toen de Ajax-aanhang het Maastrichtse station verliet op weg naar het stadion.

Op het stationsplein kwam het tot een knokpartij die nog gesust kon worden. Op hun verdere weg naar het stadion bleven de Ajacieden luidruchtig. In de bij het stadion gelegen sporthal werden urinoirs van de muur getrokken, terwijl op de muren allerlei leuzen en kreten werden geklad

Vechtpartij

In het stadion stuitten de Ajax-supporters even later op de aanhangers van MVV en opnieuw kwam het tot een vechtpartij. Vlaggen werden in brand gestoken, er werd met fietskettingen gezwaaid er werd met stenen gegooid. Politieagenten probeerden de vechtenden te scheiden en ofschoon dat aardig lukte, bleef het onrustig tot de wedstrijd begon. Het rumoer op de tribune had tot gevold dat veel - goedwillende - supporters de overdekte staanplaats verlieten en een goed heenkomen zochten op de onoverdekte tribune in de regen, ondanks het feit dat men voor een duurderde plaats had betaald.

In café

Ook na de wedstrijd bleef het lange tijd onrustig rond het stadion. Een werkdeel van de gemeentebedrijven werd door een 40-tal 'supporters' van Ajax omver gegooid, terwijl links en rechts nog kleine vernielingen werden aangebracht. Tot arrestaties kwam het echter nog niet. Dat gebeurde pas 's nachts toen drie Ajax-supporters in een café aan het Corversplein moeilijkheden veroorzaakten. De gealarmeerde politie rekende het drietal (de 20-jarige P.C. en twee minderjarigen, allen uit Amsterdam) in en bracht hen over naar het hoofdbureau. Daar werd proces-verbaal opgemaakt. Waarna het drietal weer op vrije voeten gesteld werd.

 

 

1