Tribune-oorlog Ajax-MVV

MAASTRICHT - De confrontatie met Ajax zaterdagavond in de Geusselt is niet beperkt gebleven tot een balduel tussen tweemaal elf spelers. Ook de Maastrichtse politie moest aan deze wedstrijd een inbreng leveren door met ME-charges Amsterdamse en Maastrichtse gemoederen onder het kookpunt te houden.
Op de overdekte staantribune kwam tijdens de eerste wedstrijdhelft een rellerige meute tot actie. Er ontploften rookbommetjes en stenen vlogen om en tegen verhitte hoofden in de Ajax- en MVV-kampen. De Ajax-aanhang had als oorlogstuig vishaakjes bedacht, waarmee driftig naar MVV-supporters werd 'gehengeld'. De vishaakjes waren met nylondraad aan vlaggenstokken bevestigd om trefzekere worpen te garanderen.
De politie wist het toenemend tumult in te dammen door beide partijen gescheiden te houden. Arrestaties werden niet verricht. Niet voorkomen kon worden dat ongeveer vijftien beschadigde personen tijdens de rust in de kleedkamers van de spelers en in de bestuurskamer van MVV moesten worden opgelapt.
Na de wedstrijd werden de Ajax-supporters onder begeleiding van een ME-busje met politie naar het station begeleid, zodat zij heelhuids op de trein konden stappen. De politiebescherming van de Ajax-fans bleek tegen het zere been van een schare MVV-aanhangers. Zij koelden hun woede door het ME-busje met stenen te bekogelen. Een 15-jarige Maastrichtse steenwerper werd aangehouden.

 

 

1