Politiemacht heeft geen kind aan supporters Ajax

door Roel Frissen

Maastricht - De Ajax-supporters hebben de gemeeentepolitie van Maastricht gisteren voor, tijdens en na de beladen eredivisiewedstrijd MVV - Ajax niet voor onoverkomelijk problemen gesteld. Ruim een half uur na het eindsignaal kon de gemeentepolitie tevreden de balans opmaken. Er werd een arrestatie verricht.

Voor de wedstrijd hoefde de politie alleen in te grijpen toen een 19-jarige MVV-fan een ruitje van een kassa bij de Geusselt stuk sloeg. Hij werd op het politiebureau ingesloten. De supporter wacht een boete van. Hij zal worden voorgeleid aan de officier van justitie. De politie Maastricht had 200 Amsterdamse fans in Maastricht verwacht. Het werden er uiteindelijk 631. De politie had honderd agenten en vier ME-peletons ingezet. Vijf keer zoveel als gebruikelijk. De strenge veiligheidsmaatregelen sorteerden effekt. De gevreesde confrontatie met de MVV-aanhang bleef uit.

Binnen en buiten het stadion zorgden liefst 160 supposten voor de openbare orde. Ze hadden een rustige avond. De verkeerspolitie, hondenbrigade, de agenten in burger en de politie hoefden niet in te grijpen. MVV-supporters hadden aangekondigd wraak te willen nemen voor de overtreding van Ajacied Brian Roy tegen Guy Francois in augustus vorig jaar. Het gerucht ging zelfs dat een premie uitgeloofd was voor de supporter die overde omheining zou springen om Roy zijn daad betaald te zetten. Het kwam er niet van. Suppoosten en een groep ME'ers hielden beide supportersgroepen de hele wedstrijd nauwlettend in de gaten. De orde bleef tot het einde gehandhaafd.

 

 

1