Supporters bedreigden referee Ram

Politie vond aftocht


door Nino Tomadesso

MAASTRICHT - Het parool luidde list en snelle strategie. Terwijl voor de hoofdingang van het Geusseltstadion (met dranghekken en politie afgrendeld) honderden MVV-supporters om de scalps van AZ'ers en scheidsrechter Bart Ram huilden, nam men na afloop van MVV-AZ (1-1) vlugge beslissingen. AZ-ers werden niet via de hoofdingang maar door een achterpoortje buiten het stadion gedirigeerd (foto beneden). Da lukte nog net. Want ook bij dat poortje dromden boze supporters samen (foto boven). De situatie werd benard. Even nog probeerde men arbiter Ram (met een politiepet op het hoofd) via dezelfde vluchtweg die de AZ-ers genomen hadden naar buiten te loodsen.

Dat lukte niet. Terwijl verontwaardigde MVV-fans een hek uit de hengsels lichtten en op het punt stonden het lege stadion binnen te dringen, besloot men door middel van een snelle actie het arbitrale trio toch via de hoofdingang in veiligheid te loodsen.

Scheidsrechter Ram en zijn grensrechters stapten in de auto van politie-inspecteur Malcontent. Een charge van agenten voor de dranghekken maakte voor Malcontents auto ruim baan. Gejoel door ontevredenen vergezelde het arbitrale trio op de vlucht uit het Geusseltstadion. De ontsnapping slaagde, dankzij list en strategie.

 

 

1