MVV-fans voelen zich mishandeld

Vandaag klacht bij politie


Van onze sportredactie

MAASTRICHT - MVV-supporters zullen vandaag bij de gemeentepolitie een schriftelijke klacht wegens mishandeling deponeren. De mishandeling zou hen zijn toegebracht door leden van het Maastrichtse politiekorps zelf tijdens een botsing, na afloop van het zaterdagavond gespeelde duel MVV-FC Den Haag, in de straten van het stadsdeel Wijck. Desgevraagd deelde gisteravond de politie, bij monde van adjudant Vernaus, mee niet op de hoogte te zijn van het gebeurde. Adjudant Vernaus: 'ik heb geen rapport over ongeregeldheden ontvangen'.

Woordvoorder ** , lid van de supportersgroep Angel Side, verklaarde: 'Bij het verlaten van het stadion werden wij omgeleid. Op de standplaats van de gemeentebussen viel er in een overvolle bussen geen plaats te bemachtigen. De politie verplichtte ons te voet naar het centrum te gaan. Wij mochten geen gebruik maken van de spoorwegtunnel. In de stationsstraat lopende, begonnen politiemannen op ons los te knuppelen en reden motorrijders op ons in. Verschillende van ons vluchtten het portiek van de Palace-bioscoop binnen. Zij werden hieruit weggeslagen en geschopt.

Op straat gekomen, reden motorrijders weer op ons in. Een van ons werd door een motor zijdelings aangereden. Ikzelf ben hard weggelopen., de Rechtstraat in. Verschillende jongens hebben zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Zondagmiddag rond half twee hebben wij op het hoofdbureau van de politie mondelinge aangifte van mishandeling gedaan. Wij kregen te horen dat we dat schriftelijk moesten doen.' Adjudant Vernaus op zijn beurt: 'Om confrontaties tussen supporters van beide clubs te voorkomen, hebben wij de MVV-fans via een zij-uitgang het stadion doen verlaten. Ook de spoorwegtunnel hebben wij uit voorzorg voor MVV tot verboden terrein verklaard. Om aldaar een botsing met FC Den Haag-supporters te voorkomen'.

 

 

1