Artikel naar aanleiding van MVV - FC Den Haag

Niet de circa 200 Haagse supporters, maar de fans van MVV zorgden gisteravond voor enig tumult in de Geusselt. De Maastrichtse politie, geassisteerd door de ME en de bereden politie uit Bilthoven, arresteerde twee Maastrichtenaren. Zowel de 22-jarige ...... als de 20-jarige  .... moeten zich verantwoorden voor het gooien van stenen naar Haagse supporters.

Verliep tijdens het duel MVV-FC Den Haag alles rustig, kort na afloop moest de ME een charge uitvoeren, toen een groep MVV-fans het vak met Den Haag-aanhangers gevaarlijk dicht naderde en met stenen bekogelde. XX Werd als een van de boosdoeners in de kraag gepakt. De 22-jarige werd tijdens het duel aangehouden op aanwijzen van een Den Haag-fan. Deze herkende de Maastrichtenaar als degene die voor de wedstrijd zijn auto met stenen bekogelde en daarme onder meer de voorruit vernielde.

Cornervlag

Twee minuten voor het laatste fluitsignaal zorgde een Den Haag-supporter voor commotie toen hij het veld oprende, een cornervlag uit de grond trok en daarmee wild om zich heen begon te slaan. Het duel werd drie minuten onderbroken om de ME in staat te stellen de jongeman af tevoeren. 

Ondanks de kleine schermutselingen sprak de politie-woordvoerder over een 'rustige' avond gezien het predikaat verhoogd risico dat deze wedstrijd meekreeg. In totaal waren 110 politiemensen op de been, hetgeen een extra kostenpost van 40.000 gulden betekende.


 

 

1