MVV: Voorproefje voor straks?

door Ger Gerritsen

MAASTRICHT - Was het een voorproefje van hetgeen binnen enkele maanden te gebeuren staat in de Geusselt? Het is natuurlijk veel te vroeg om een voorspelling te doen, maarna de 5-1 overwinning zaterdagavond op DS'79, nota bene de theoretische koploper in de eerste divisie, hopen de supporters dat MVV na een jaar terug kan keren naar de eredivisie.
Er waren slechts weinig mensen vande 6500 die voortijdig het stadion verlieten. Zij wilden de MVV'ers belonen voor deze prestatie. De jeugdige supporters van de Angel-Side klommen tien minuten voor het einde reeds over de hekken. En ondankt enkele gevaarlijk grommende en wild om zich heen bijtende honden waarmee de suppoosten probeerden de enthousiaste jongeren in toom te houden slaagden zij er toch in na het laaste fluitsignaal het speelveld te bestormen en de spelers te omhelzen.
MVV en zijn aanhang vierden feest, alsof het kampioenschap een feit was. Trainer Clemens Westerhof bleef geruime tijd voor de tribune staan applaudiseren. Het was het slot van een bijzonder boeiende voetbalavond waarin het enthousiasme en de vechtlust van MVV het tenslotte wonnen van de individuele klasse van DS'79. Triest was daarom dat enkele onverlaten meenden hun 'vreugde' te moeten uiten met het kapot gooien van de ruiten van de DS-bus, die voor het stadion geparkeerd stond. (Lees verder op 3e sportpagina).

 

 

1