Hooligans MVV en Fortuna op de vuist in pottenberg
onbekende relschopper neergestoken bij vechtpartij verleden week donderdag.
MAASTRICHT- Aanhangers van MVV en Fortuna Sittard zijn vorige week donderdag massaal op de vuist gegaan in Pottenberg. Bij de vechtpartij werd een 'supporter' neergestoken.

Het is niet bekend of dit een aanhanger van MVV of Fortuna was. Hij heeft het ziekenhuis inmiddels wel weer verlaten.

Ongeveer vijftig relschoppers spraken donderdagavond, de de avond voor de derby MVV-Fortuna sittard (uitslag 4-1), af op een sportveld aan de klokbekerstraat. Toen de vechtpartij al een tijdje aan de gang was, arriveerde de politie. De hooligans sloegen op de vlucht in de richting van de keurmeestersdreef.

Buurtbewoners werden wakker van het geschreeuw van de 'supporters'. "Ik heb voor het raam staan kijken en zag een hele groep rennen. Het was een hels kabaal. Uit angst heb ik het licht uit gelaten en ben ik binnen gebleven", zegt een bewoonster van de klokbekerstraat.
"ik wilde net de hond gaan uitlaten op het veld toen ik een hoop mannen weg zag rennen. Mijn hond kwam terug met twee petjes in zijn bek. Die heb ik keurig aan de politie gegeven". zegt een andere buurtbewoonster. Uit angst voor repressailles durven beiden niet met hun naam in de krant. De neergestoken man liep van de klokbekerstraat naar de Tichelstraat waar hij steun zocht bij een lantaarnpaal. Duidelijk te zien aan een bloedplek op de paal. Op een andere lantaarnpaal zijn de letters 'FSC' staat voor Fortuna Sittard Casuals, de harde kern van fortuna.
Op internet tonen de hooligans van MVV zich trots. "Congratulations, you've met the Maastricht hooligans", schrijft 'h.k.m.' op de site www.h.k.m.nl. De afkorting hkm staat voor Harde Kern Maastricht. 'hkm mestreech' schrijft:"Eerst rennen in maastricht; 1-0 voor ons. De dag erna afgeslacht worden op het veld: 2-0 voor ons."

Het was niet de eerste keer dat hooligans van MVV en Fortuna afspraken maakten om te vechten. Vorig jaar kon de politie nog ternauwernood een confrontatie tussen relschoppers uit Maastricht en Sittard voorkomen. Toen spraken de vechtersbazen na de wedstrijd MVV-Fortuna af op het Old Hickoryplein.

 

 

1