Voorzitter MVV onthutst na rellen

AMSTERDAM - In de media en bij de KNVB wordt druk gesproken over een mogelijke fusie van Roda JC, MVV en Fortuna Sittard. De drie clubs zouden samen FC Limburg moeten vormen.

De fans van van de laatste twee verenigingen hebben vrijdag echter nog maar eens duidelijk gemaakt dat een samengaan een moeilijke zaak kan worden. Na afloop van het Jupiler League-duel MVV-Fortuna Sittard (0-2) vonden er ernstige rellen plaats tussen de beide supportersgroepen. MVV-voorzitter Joseph Goumans reageert onthutst op de situatie. “Als het zo doorgaat, kunnen we beter stoppen met deze club”, zegt hij maandag in De Limburger.

Toiletbrillen

Na de nederlaag van het thuisspelende MVV bekogelde het thuispubliek de Sittardse supporters met onder meer toiletbrillen en koffieapparaten. Hierop gooiden ook de mensen van Fortuna met verschillende voorwerpen. Ook op het veld verliep alles niet helemaal vlekkeloos. Fortuna-speler Angelo Simone kreeg het na de wedstrijd aan de stok met Maastrichtse fans. Hij moest vervolgens door zijn medespelers tot bedaren worden gebracht.

Gewonden
Bij de ongeregeldheden raakten acht mensen gewond. Eén Fortuna-supporter moest met een ambulance worden afgevoerd.

 

 

1