Wellinga  gemolesteerd

MAASTRICHT - Anderhalf uur na afloop vande wedstrijd MVV-Groningen grepen enkele volhardende supporters toch nog hun kans. Op het moment dat Siem Wellinga de bestuurskamer verliet grepen enkele heethoofden de arbiter beet en kwam het tot een handgemeen. Door toedoen van enkele goedwillende supporters en een vriend van de scheidsrechter kon voorkomen worden dat Wellinga lichamelijk letsel opliep. Wellinga werd snel uit het stadion geloodst en in zijn wagen geholpen waarna de arbiter spoorslags het stadion verliet.

Evan later was hij alweer wat op verhaal gekomen en vertelde hij 'ik heb het gewoon voelen aankomen. Ik was al eerder in de bestuurskamer geweest en toen werd ik in de gang uitgescholden. Daarna heb ik een stukje gegeten in mijn kleedkamer en ben weer teruggegaan naar de bestuurskamer. Opnieuw viel de man me toen lastig. Hij kreeg tijdens de scheldtirade gewoon geen adem meer. Toen ik even later de bestuurskamer verliet greep hij me in mijn nek.

Ondanks het minder prettige slot van zijn laatste wedstrijd zal Siem Wellinga geen aanklacht indienen, noch een rapport maken voor de KNVB. 'Waarom ook. Dit wasa duidelijk een actie van een paar raddraaiers. Het bestuur van MVV kan hier echt niets aan doen. En de man die het gedaan heeft zou ik niet meer herkennen'.


 

 

1