Supporters bekogelen elkaar met stenen

MAASTRICHT - De wedstrijd RKC-MVV is gisteren lange tijd strijdtoneel geweest van supportersrellen. Het rumoer op de staantribune tussen de twee groepen aanhangers, slechts gescheiden door een tien meter breed neutraal vak, escaleerde in de twaalfde minuut toen een MVV-supporter er in slaagde een vijandige vlag te bemachtigen en deze in vlammen liet opgaan. Het verbale geweld tussen beide kampen sloeg op dat moment om in het elkaar bekogelen met stenen.

Tijdens deze schermutselingen, waarbij het handjevol suppoosten machteloos moest toekijken, raakte vijf supporters gewond. Zij werden nog in het stadion aan hun hoofdwonden behandeld. Pas in de 37 minuut keerde de rust terug, toen de ijlings opgeroepen politie de supporters verder uit elkaar dreef. We werden slechts twee arrestaties verricht.
De circa honderd waalwijkse aanhangers waren bij binnenkomst in het stadion nog gefouilleerd, waarbij onder ander meerder messen in beslag werden genomen. Dat had echter nauwelijks zin, omdat op de trappen naar de tribune de stenen voor het oprapen lagen. MVV's veiligheidscoordinator Jules Bodden denkt in de toekomst dergelijke excessen te voorkomen. 'De ruimte achter de staantribune wordt gezuiverd van stenen en dergelijke. Verder zal een groot net worden gehanden ten hoogte van het neutrale vak, waardoor de supporters elkaar niet meer kunnen bekogelen met voorwerpen. Bovendien zal de gehele voorzijde van de staantribune worden voorzien van gaas om te voorkomen dat er voorwerpen op het veld gegooid kunnen worden'.

 

 

1