Massale vechtpartij bij Geusseltstadion

Van onze verslaggever

MAASTRICHT - Vlak voor de wedstrijd MVV-FC Twente brak zaterdagavond buiten het Geusseltstadion een massale vechtpartij uit tussen aanhangers van beide clubs. In totaal waren hierbij tweehonderd personen betrokken. De politie kon de vechtende partijen scheiden. Er werden geen aanhoudingen verricht.

De ongeregeldheden waren overigens al enkele uren eerder begonnen. Omstreeks vier uur arriveerde bussen van FC Twente in het Maastrichtse stadscentrum. De komst van de bussen was niet aangemeld.

De inzittenden trokken de stad in, waarna bij de politie meldingen binnenkwamen van baldadigheden, mede door overmatig drankgebruik. Bij het stadion aangekomen stuitten de Twentenaren op een groot aantal MVV-supporters, die net uit het café onder de voormalige hoofdtribune kwamen.

Voor het houden van toezicht bij het niet als risicoduel aangemerkte treffen tussen MVV en de ploeg uit Enschede, had de politie twaalf mensen en drie politiehonden ingezet. Teneinde na afloop van de wedstrijd aan een nieuwe confrontatie tussen de supportersgroepen het hoofd te kunnen bieden, werd assistentie ingeroepen van veertien personen uit de politieregio Zuid-Limburg. Zij hoefden echter niet in actie te komen.

 

 

1