MVV-FC Utrecht tumultueus slot

Van onze sportredactie

MAASTRICHT - Het zwakke optreden van scheidsrechter G. Jonker bij de wedstrijd MVV-FC Utrecht (1-1) bracht zoveel verontwaardiging bij enkele honderden MVV-supporters teweeg, dat deze na afloop voor de dranghekken samenschoolden en een dreigende houding aannamen.

Een Maastrichtenaar werd gearresteerd door de politie omdat hij een bierfesje op de hoofdtribune naar beneden had gegooid met alle gevaren voor verwondingen vandien. Ook werd er uitvoering met zitkussentjes geworpen en spatte wat vuurwerk in het rond.
Het Maastrichtse samenscholen liep uiteindelijk op een sisser uit. Eerst vertrok een bus met de FC Utrechtspelers, daarna konden de beide grensrechters goed gecoachd door MVV-officials ongehinderd naar huis en tenslotte verdween ook scheidsrechter Jonker veilig uit het MVV-sportpark.
Naast deze Maastrichtse samenscholing beleefde de Geusselt voorts de luidruchtige aanwezigheid van de reeds beruchte FC Utrecht-supporters. Op weg van het NS-station naar de Geusselt waren reeds een aantal bloembakken bij het station gesneuveld. Na afloop dreigde de zaak uit de hand te lopen in de MVV-kantine.

Burgemeester Baeten van Maastricht, die ook aanwezig was, vroeg zelf telefonisch om politieversterking. Nadat deze gearriveerd was bleken de gemoederen al een beetje gesust. Naast was verhit gezang 'MVV ha ha ha' en ander luidruchtig gedoe, viel het uiteindelijk ook in de kantine wel mee. Hetgeen een MVV-bestuurder bracht tot de opmerking: 'Het bleef bij een storm in een glas water. De politie was er tijdig bij'.

 

 

1