Artikel helaas erg versleten en onduidelijk ingescand. Onderaan de pagina staat de tekst getypt.Vijftien arrestaties, een overval op de kassa in het MVV-stadion, 2 gewonden die zich in het ziekenhuis van Maastricht moesten laten behandelen, en een spoor van vernielingen in de binnenstad van Maastricht. Dat was de balans die de Maastrichtse gemeentepolitie zaterdag kon opmaken na een middag en avond FC Utrecht supporters op bezoek te hebben gehad. De gearresteerden werden deels zaterdagavond deels zondagochtend weer vrijgelaten nadat proces verbaal tegen hen was opgemaakt.

De Utrecht-supporters arriveerden zaterdagmiddag reeds vrij vroeg in Maastricht. Rond 3 uur, meer dan 4 uur voor de wedstrijd, trokken zij de Maastrichtse binnenstad in. Bij het Vrijthof en de Grote Staat kwam het tot vechtpartijen toen dronken supporters enkele passanten lastig vielen. De politie werd te hulp geroepen en arresteerde enkele raddraaiers die geen gehoor wensten te geven aan de oproep van de politie de vechtpartijen te staken. 
In de Grote Staat, bij een kledingmagazijn, kwam het vervolgens opnieuw tot ongeregeldheden. Rekken met kledingstukken werden tegen de grond gesmeten en een voorbijganger werd hard in de onderbuik getrapt. De man moest zich onder doktersbehandeling stellen. De dader kon niet worden achterhaald omdat de fans zich ijlings uit de voeten hadden gemaakt. Wel arresteerde de politie even later in de Wycker Brugstraat zes Utrechters die een jongeman door een etalgeruit hadden gegooid. Ook deze moest zich met verwondingen aan armen en benen in het ziekenhuis laten behandelen. De zes Utrechters werden aangehouden wegens openlijke geweldpleging. In het Geusselt-stadion was het 's avonds vrij rustig. Vlak voor de wedstrijd dreigden supporters van MVV en FC Utrecht elkaar wel in de haren te vliegen, maar het bleef bij de dreiging. Ook in de rust dreigde er even een vechtparij maar ingrijpen van de Maastrichtse politie voorkwam erger. 

Na de wedstrijd graaide een Utrecht-supporter een bundeltje bankbiljetten weg uit de la van de heer **** , een van de kassiers van de Maastrichtse club. Het bundeltje had een waarde van 1400 gulden. De dader, en 2 van zijn medeplichtigen die op de uitkijk hadden gestaan, konden door de politie snel worden ingerekend. Op het stationsplein werden de Utrechtse supporters inmiddels opgewacht  door MVV-aanhangers, die de Utrechters 'uitgeleide' wilden doen. En net zoals enkele weken geleden tegen Ajax het geval was, kwam het daarbij tot vechtpartijen. Ook hier werden arrestaties uitgevoerd. Afgevoerd werden enkele Maastrichtse supporters die met stenen hadden gegooid. Rond kwart over tien keerde de rust weer in Maastricht.

 

 

1