Fragmenten uit artikel 'Aanslagen op tap en brand in kapsel'

Door Bert Saarloos

In de bomvolle Geusselt hebben de toeschouwers al rap in de gaten dat MVV, dat snel op 1-0 komt, het gaat redden. Gelukkig maar voor de VVV-fans, die in een hoekje van het stadion zijn weggemoffeld. Hun spandoek 'VVV feliciteert Cambuur' valt niet bepaald lekker bij de harde MVV-kern. 'Mocht het overhoop misgaan dan zijn die& er geweest. Die komen nooit levend uit het stadion', voorspelt een ruig uitziende Maastrichtenaar. Als de 2-0 valt rollen de Venlose fans wijselijk het gehate spandoek op.
Ook tijdens de huldiging op de markt verkeert menig supporter al in een wankel evenwicht . Bij een hoogblonde jongen heeft het bier de spiermassa in zijn benen tot elastiek gemaakt. Hij maakt een onzachte kennismaking met de weinig meegevende kasseien van de markt. Zijn maatje pakt hem onder de oksels en zeult hem weer omhoog. De schade valt ondanks het enorme bacchanaal reuze mee.
'Weinig te doen', zegt een dame van de EHBO. 'Alleen wat brandwonden door vuurwerk'. Een slachtoffer moest het vuurwerk bekopen met een uitslaande brand in zijn kapsel. Het koste hem een deel van zijn haardos. Ook de politie heeft weinig omhanden. Slechts een arrestatie, wegens mishandeling.

 

 

1