ARNOUD VAN TOOR

Het was zaterdagochtend tien voor vier toen Arnoud van Toor,middenvelder van eerstedivisieclub Haarlem,thuiskwam in eemnes.Zeventien uur eerder was hij daar vertrokken voor de uitwedstrijd tegen MVV(1-2),die in veel opzichten memorabel was.En dat niet alleen vanwege de reistijd,de verrassende overwinning of het doelpunt van Van Toor.
Wat vooral bleef hangen na de enige wedstrijd in het betaalde voetbal die vrijdag doorging, was de vechtpartij bij het stadion in Maastricht waarvan Van Toor het middelpunt was.De speler stond na afloop te bellen,toen hij een groep MVV-supporters op zich zag afkomen. Zijn ploegmakkers,van wie sommige klappen opliepen,sprongen voor hem in de bres. Van Toor bleef ongedeerd.Mede door ingrijpen van Serge van den Ban trokken de heethoofden zich terug.Waarna de Haarlem-selectie de bus in kon om de lange terugreis te aanvaarden. Het was Van Toor al bij zijn eerste stappen op het gras van de Geusselt duidelijk dat sommige supporters het op hem hadden gemunt. Hij werd de hele wedstrijd uitgefloten. De reactie van het publiek vindt zijn oorsprong in januari van dit jaar,toen Van Toor tijdens MVV-Haarlem een overtreding maakte waarbij MVV-speler Michel Kruijer een gescheurde kruisband opliep. Van Toor:"ik wist wat me te wachtten stond, want in de bekerwedstrijd die we daarna tegen MVV speelden, floten ze ook vanaf de eerste minuut."
Van Toor heeft na het incident in januari contact gehad met Kruijer om zijn excuses aan te bieden. "Voor Michel was daarmee de kous af."
Van Toor,die het thuispubliek met zijn doelpunt even stil kreeg, werd bij het verlaten van het veld opnieuw uitgescholden door het thuispubliek."Ik heb toen even mijn duim opgestoken. Nee ik heb niet geprovoceerd."

 

 

 

1