Rake klappen in Kerkrade en Maastricht

Roda JC-MVV en MVV-Roda JC (beide wedstrijden werden in het paasweekeinde vlak achter elkaar gespeeld)

Er is in Maastricht en Kerkrade heel wat derbyherrie geweest en vooral door supporters van MVV is er flink op los getrapt en geslagen. De grootste vechtpartij ontstond in Kerkrade op het moment dat Roda JC een 2-0 voorsprong nam.

Een groep MVV-supporters, op de tribune in de bocht, had de omringende Roda JC-fans al de hele tijd geirriteerd door lukraak en erg hinderlijk confetti rond te strooien. Minutenlang werd er geslagen en geschopt. De politie verwijderde de ergste herrieschoppers en herstelde de orde op de tribune. Tijdens de rust was ook reeds een stel opgewonden, stompende en slaande supporters buiten het stadion gezet. Er zijn geen arrestaties verricht.
In Maastricht raakte een MVV en een Roda JC-supporter slaags op de zittribune. Er ontstond nogal wat tumult, maar toen de politie een kijkje kwam nemen waren de gemoederen weer gesust. Er vloog in Maastricht een bierflesje op het veld. Dat werd door Jos Dijkstra vakkundig terzijde getikt. Na afloop van MVV-Roda JC werd een ruit van een Kerkraadse supportersbus stukgegooid.

 

 

 

1