Supporters slaags

Roda JC-MVV en MVV-Roda JC (beide wedstrijden werden vlak achter elkaar in het paasweekeinde gespeeld)

KERKRADE / MAASTRICHT - De derby's tussen Roda JC en MVV werden ontsierd door enkele fikse vechtpartijen. Zaterdagavond in het Geusselt-stadion ontstond na het tweede doelpunt van Roda JC links van de hoofdtribune een verwoed gevecht tussen Roda- en MVV-supporters.
Bij dit handgemeen kreeg de vader van Roda JC-speler John Meuser enkele flinke klappen in het gezicht. Ook lang na afloop bleven de gemoederen verhit. Een aantal MVV-fans bleef met niet bepaald aardige bedoelingen scheidsrechter Frans Derks opwachten. Frans Derks vermaakte zich echter opperbest in de MVV-bestuurskamer en liet de opgewonden voetbal-fans zo lang wachten, dat ze er na een uurtje genoeg van kregen.
Ook in Kerkrade braken er tijdens het niet opwindende duel enkele vechtpartijen uit. De Kerkraadse politie moest ver in de tweede helft uitrukken om een forse kloppartij tussen groepen uit elkaar te slaan.

Gewonden vielen er echter niet, volgens een woordvoerder van de Kerkraadse politie: 'we hebben een groep MVV-supporters meteen naar buiten gewerkt en toen was het afgelopen. Het zag er trouwens vanaf de andere tribune erger uit dan het in werkelijkheid was'.

 

 

1