Fans MVV opgepakt wegens vernielingen

Voetbal - Roda-MVV

Een groep van ongeveer 75 MVV-supporters heeft vrijdagavond voorafgaand de derby Roda-MVV (3-0) eens spoor van vernielingen aangericht in de Kerkraadse wijk Chevremont. Auto's werden bekrast, rolluiken werden vernield en het naambord van een dierenarts sneuvelde. De politie kon uiteindelijk 6 supporters in de buurt van het Roda-stadion aanhouden.

De 75 Maastrichtse fans maakten deel uit van een groep van ongeveer 500 MVV-supporters die per trein reisde. In de buurt van Chevremont trokken ze aan de noodrem en verlieten de trein. De andere supporters bleven gewoon zitten en kwamen in Kerkrade-centrum aan. Volgens een woordvoerder van de Kerkraadse politie kwam de komst van de supporters per trein als een verrassing. "Normaal worden we daar eerder over ingeseind. Nu kregen we pas wat te horen toen de trein Heerlen al gepasseerd was. En zijn we er vervolgens vanuit gegaan dat de supporters in Kerkrade-centrum zouden aankomen. De politie kon zodoende niet meer in Chevremont ingrijpen. Wel werden zes personen aangehouden in de buurt van het stadion. Onder meer vanwege openbaar dronkenschap en vernielingen. De zes zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Laurent Mayeur, voorzitter van de supportersclub van MVV betreurt de gang van zaken. "Het is echt schandalig. Ik dacht dat we met de aanpak van voetbalvandalisme op de goede weg waren. Dat mensen zich zo misdragen is voor mij een enorme teleurstelling".

 

 

1