Supporters slaags in Kerkrade

Circa veertig supporters van MVV en ongeveer evenveel aanhangers van Roda JC zijn gisteravond omstreeks zes uur slaags geraakt op de Kerkraadse Markt. De ME was ter plekke, maar hoefde volgens de politie niet op te treden. Een Roda-supporter is aangehouden wegens vernielingen.
De twee groepen kwamen elkaar tegen op de terassen voor onder andere café D'r Boemel en café Puccini. De eigenaren van de café's wilden gisteravond geen commentaar geven op de ongeregeldheden. Volgens de politie begonnen de supporters op een gegeven moment over en weer te gooien met terrasmeubilair en asbakken.

Zogenoemde spotters van MVV, politiemensen van het eigen thuisfront, hebben uiteindelijk bemiddeld en de groepen weer kalm gekregen. Supporters die in het bezit waren van een toegangskaartje, zijn door de spotters naar het stadion gebracht. Wie geen kaartje had, is volgens de politie huiswaarts gestuurd. Na de wedstrijd is volgens de politie alles rustig gebleven. Om rellen te voorkomen, gaan de Kerkraadse café's op de dag van de riscowedstrijd Roda JC-Feyenoord op 24 augustus pas om 18.30 uur open. Een dergelijke tijdelijke sluiting was gisteren voor de wedstrijd niet afgesproken. Loco-burgemeester F. Krasovec is verbaasd over de ongeregeldheden. "Dit was geen risico-wedstrijd. Voor zover ik weet, zijn er geen extra maatregelen getroffen.'

 

 

1