MVV-fans eisen sancties

Maastricht -De 'confetti-rel' tussen supporters enn fans tijdens de derby MVV-VVV, afgelopen vrijdag, krijgt nog een flink staartje. Het MVV Supporters Forum heeft een brandbrief naar MVV en de media gestuurd om zijn ongenoegen te spuien over het optreden van de stewards.

Die deden vlak voor aanvang van het duel de poorten van het stadion dicht, omdat fans de Maastribune op wilden met zakken confetti. Volgens de suppoosten brandbaar spul, dus niet gewenst. De supporters pikten dat niet en er ontstond een opstootje waarbij enkele klappen vielen. Tientallen toeschouwers, onder wie MVV-legende Willy Brokamp, stonden voor gesloten hekken. Later bood de speaker van De Geusselt excuses aan. Het Supporters Forum vindt dat niet genoeg en eist in de brief dat de club maatregelen neemt.

Saillant is dat supporters en club onlangs een gesprek hadden om diverse klachten (o.a. de houding van stewards) van de fans te bespreken. De kou leek na het onderhoud uit de lucht, maar na de wedstrijd tegen VVV zijn de rapen opnieuw gaar. ,,MVV geeft een negatieve impuls aan alle initiatieven van sfeerbepalende MVV-supporters,'' foetert het Forum.

MVV geeft toe dat het sluiten van de entree een flinke miskleun was. ,,De stewards waren niet voorbereid op deze situatie,'' erkent algemeen directeur Dick Visser. ,,Dat had anders opgelost moeten worden. Vandaar ook onze excuses.''

 

 

1