MVV: WC-rollen mag, drank niet

Maastricht - Supporters van MVV mogen vanavond met wc-rollen en confetti gooien bij de wedstrijd tegen Dordrecht. Maar daar zijn deze keer strikte voorwaarden aan verbonden. Om te voorkomen dat onverlaten opnieuw flessen drank naar binnen proberen te smokkelen.
Een aantal weken geleden staken supporters wc-rollen - mogelijk onbedoeld - in brand met sterretjes. MVV verbood die sfeerattributen daarop. Bij de laatste wedstrijd tegen VVV escaleerde de situatie. Stewards deden de poorten op slot nadat ze, naar nu blijkt, flessen drank verstopt vonden in complete vuilniszakken vol confetti. Ook zou een grote groep fans de toegangspoort bestormd hebben.

De afgelopen week is druk onderhandeld tussen de directie van MVV, de stewards, de Supportersclub en het Supportersforum, een soort denktank van fans. De stewards bleken bereid tot een proef met wc-rollen en confetti. Die attributen moeten meer dan een uur voor een thuiswedstrijd ingeleverd worden in sporthal De Geusselt, waar mensen van het Supportersforum ze naar de stewards brengen. Die hebben dan ruim de tijd voor controle. Wc-rollen mogen alleen bij de opkomst van de spelers gegooid worden.

 

 

1