Fortuna Sittard - MVV 1999 / 2000
MVV-Fortuna met de opmerking vooraf dat de kwaliteit van de foto's erg te wensen overlaat, zo zal duidelijk zijn.

Er werd vertrokken met veel jeugdige supporters vanaf station Maastricht. Velen hadden het af laten weten, maar toch nog ongeveer 25 jongeren waren komen opdagen.
Aangekomen op station Sittard. Bengaals vuur wordt ontstoken.
Pakweg 30 man die vanaf station Sittard richting centrum trekken.
Na een verblijf van pakweg een uur in een cafe en na vele telefoontjes van Fortuzen wordt duidelijk dat Fortuna ons niet komt opzoeken.
Ondanks dat wij een uitwedstrijd spelen besluiten we toch maar hun in hun eigen stad op te zoeken.

Een lange slooptocht door Sittard is het gevolg.

Er sneuvelden ramen (foto), auto's, lantaarnpalen, etc.
Op de markt aangekomen zien we al snel een
groep Fortunezen (ook vrij veel jongeren) aan de overzijde in een cafe.
Helaas op alle drie de foto's niet zichtbaar, maar aan de overzijde waren de Fortunezen terwijl hier op de voorgrond de eerste Maastrichtenaren de markt opkomen.
Fortuna twijfelt even maar naarmate er meer Maastrichtenaren de markt opkomen en deze een dreigende beweging richting overkant maken, wordt door hen besloten het op een lopen te zetten, ondanks dat men kon zien dat ook wij niet veel oude garde op de been hadden.
Ondertussen rukt ook de politie uit. Er vliegen wel nog enkele glazen en voorwerpen over en weer.
Nadat de poltie tussenbeide komt vlucht ongeveer een 20 man van MVV een zijstraatje in waar het plots tot een korte maar hevige confrontatie komt met de oudere garde van Fortuna. 20 jonge MVV'ers houden lang stand, maar uiteindelijk is de oude garde van Fortuna toch te sterk. Waren we compleet geweest dan was Sittard geen partij. Maar ja, dan moet wel iedereen meekomen. Nu heb je geen recht van spreken. Petje af voor die pakweg 25 jonge gasten die meegeweest zijn en de 'show' voor MVV en Fortuna hebben moeten maken in Sittard.
Na de wedstrijd (3-1) bleef het verder rustig.

 

1