Fortuna - MVV 2001 / 2002

Fortuna - MVV, was voor de Maastrichtse harde kern eindelijk weer eens een derby. En een wedstrijd waar iets van de tegenpartij verwacht kon worden. Iets wat de laatste tijd niet vaak het geval was.Voordat er koers werd gezet richting Sittard werd er door de SFM en de Angel-Side verzameld. De opkomst viel misschien een beetje tegen, maar het was duidelijk dat er toch een goede groep op de been was.
Eenmaal aangekomen in Sittard, werd besloten om niet direct de markt op te trekken met de hele groep, aangezien er altijd veel politie en ME op de been is. Een kroeg vlakbij de markt werd gevonden. Enkele SFM'ers namen alvast plaats op de markt. Diverse Fortunezen liepen opvallend langs de kroeg. Gehoopt werd dat de Fortunezen nu ze wisten waar wij zaten ons zouden opzoeken. Dit was niet het geval.
Daarop besloten wij maar om de markt op te trekken, eenmaal aangekomen werd de situatie duidelijk. De groep van Fortuna was duidelijk niet opgewassen tegen onze groep en maakte dus ook geen aanstalte iets te ondernemen.
Voor enkele van ons was het onbegrijpelijk dat de Fortunezen geen confrontatie wilden aangaan.
Enkele MVV-fans besloten bij de Sittardse harde kern te gaan informeren wat de "bedoeling" was. Men had echter weinig te melden buiten dat men de confrontatie niet wilde aangaan. De aanwezige ME begon zich nu ook met de situatie te bemoeien.
Het groepje stille hier aan de overkant, was snel ondekt door de MVV'ers
Toen men dit in de gaten had en men al enkele opmerkingen van maastrichtse zijde naar het hoofd geslingerd had gekregen, besloot men om maar wat versterking op te roepen. Vliegensvlug was er een peleton ME aanwezig om de mannen te beschermen.
Ondanks de ME die alert was besloten we het  nog een laatste keer te proberen
Opnieuw werd koers gezet richting de Fortunezen.
De politie hield alles van een afstandje nauwlettend in de gaten
Even leek de situatie dan toch uit de hand te lopen toen een grote delegatie van onze groep tot op het terras van de fortunezen was geraakt
Hier goed te zien
Maar opnieuw zagen de sittardenaren  in dat ze geen kans hadden en hielden zich stil. De ME vond het zo wel genoeg geweest en dreef onze groep terug
Toen een deel van onze groep richting stadion vertrok om de wedstrijd bij te wonen, sloeg de vlam alsnog in de pan
Het was de ME die hiervoor zorgde, blijkbaar na aanleiding van een MVV-fan die zijn tanden in een politiepaard zette.. Enkele jongens kregen flinke klappen met de wapenstok waarna een enkeling even 'out' ging.
Nadat de ME klaar was met haar schandelijke vertoning bleek gelukkig dat er niemand van onze groep gearresteerd was. Al met al een leuke dag voor de Mestreech met als enig minpunt het optreden van de ME
Aan het begin van de avond ging een gedeelte van onze groep richting stadion, terwijl een ander deel lekker op de markt bleef zitten.
Het uitvak was goed gevuld met MVV-fans
Dit in tegenstelling tot het vak waar de harde kern van Fortuna genesteld is.

 

1