MVV - NAC 1998/1999

NAC Vak G tegen MVV vak G. Deze eerste was met een man of 75 op eigen gelegenheid naar Maastricht gekomen. Allen hadden kaarten voor de hoofdtribune. Op de foto is te zien hoe de NAC-supporters in het uiterste vak rechts hadden plaatsgenomen. Links wordt de boel afgesloten door stewards en ME.
..

Plotseling, zonder aanleiding, komt er na 10 minuten wedstrijd beweging bij NAC. Langzaam trekken een man of 50 richting uitgang om de confrontatie met MVV-fans op te zoeken. De ME volgt op haar dooie akkertje en komt veel te laat

De reactie van MVV-zijde laat niet lang op zich wachten. Beetje bij beetje verlaten tientallen supporters het vak en gaan richting toegangspoorten.
In eerste instantie wordt er nog gedacht dat NAC waarschijnlijk niet ver zal komen, aangezien de toeganspoorten afgesloten zijn.
Ook op onze tribune waren uit voorzorg alle poorten gesloten.
Plotseling wordt duidelijk dat NAC blijkbaar toch door de poorten heeft weten te breken.
Heel vak G aan MVV-zijde stroomt leeg en wordt richting NAC'ers gerend bij de toeganspoorten.
Ook een gedeelte harde kern, gevestigd op de Maastribune (rechsboven in beeld) strormt de tribune af richting vechtscene.
Hier de MVV-fans voor de toegangspoorten. De Nac-fans zijn op deze foto helaas niet zichtbaar. Zij bevonden zich links van de hekken.
Gedurende 1-2 minuten vlogen metalen voorwerpen en stenen over en weer en vielen er door de hekken enkele rake klappen. Tenmisnte een NAC'er raakte hierbij gewond.
Kort na dit incident arriveerde aan  NAC-zijde de ME die met enkele charges de NAC-aanhang terug in het vak dirigeerde.

 

 

1