Roda JC - MVV 2002 / 2003 (beker)

Op de voorgrond enkele MVV-fans die met terrasstoelen een groep Roda-fans bekogelen en visa versa. Het terras is een puinzooi doordat fans elkaar constant bekogelen met projectielen. Enkele MVV'ers (links in beeld) lopen al met de getrokken riem. De MVV-groep bestond aanvankelijk uit 50 personen, maar slechts 20 van hen bereikten gezamenlijk de Kerkraadse markt waar een groep van 40 Roda-fans al stond te wachten. 

Krantenartikel m.b.t. deze wedstrijd:

Supporters slaags in Kerkrade

Circa veertig supporters van MVV en ongeveer evenveel aanhangers van Roda JC zijn gisteravond omstreeks zes uur slaags geraakt op de Kerkraadse Markt. De ME was ter plekke, maar hoefde volgens de politie niet op te treden. Een Roda-supporter is aangehouden wegens vernielingen.
De twee groepen kwamen elkaar tegen op de terassen voor onder andere café D'r Boemel en café Puccini. De eigenaren van de café's wilden gisteravond geen commentaar geven op de ongeregeldheden. Volgens de politie begonnen de supporters op een gegeven moment over en weer te gooien met terrasmeubilair en asbakken.

Zogenoemde spotters van MVV, politiemensen van het eigen thuisfront, hebben uiteindelijk bemiddeld en de groepen weer kalm gekregen. Supporters die in het bezit waren van een toegangskaartje, zijn door de spotters naar het stadion gebracht. Wie geen kaartje had, is volgens de politie huiswaarts gestuurd. Na de wedstrijd is volgens de politie alles rustig gebleven. Om rellen te voorkomen, gaan de Kerkraadse café's op de dag van de riscowedstrijd Roda JC-Feyenoord op 24 augustus pas om 18.30 uur open. Een dergelijke tijdelijke sluiting was gisteren voor de wedstrijd niet afgesproken. Loco-burgemeester F. Krasovec is verbaasd over de ongeregeldheden. "Dit was geen risico-wedstrijd. Voor zover ik weet, zijn er geen extra maatregelen getroffen.'

In beeld een aantal MVV'ers die een Roda-fan (voorgrond) met terrasstoelen bekogelen.

 

1